LampeGuru.dk - Fra start til salg

I slutningen af 2010 startede jeg min første webshop, LampeGuru.dk. Min historie er ligesom så mange andre iværksætterhistorier. En god blanding af planer, tilfældigheder og hårdt arbejde. Tilfældigheder som gjorde, at jeg solgte LampeGuru 9 år senere i 2019.

Jeg håber, at du kan bruge min historie om LampeGuru som inspiration. Lær mig bedre at kende.

Se de første webshop-designs herunder 👇

Den første webshop - LampeGuru.dk
Den anden webshop - LampeGuru.dk
Den tredje webshop - LampeGuru.dk

Planen var ikke indlysende 💡

Det var absolut ikke en gennemtænkt plan som gjorde, at jeg i 2010 åbnede min første webshop. Og det var absolut ikke velovervejet, at det skulle være lamper og belysning. Faktisk havde jeg slet ingen planer, jeg vidste bare at jeg ville være selvstændig.

I 2010 var jeg 21 år gammel, og jeg havde allerede arbejdet i forskellige fysiske butikker i 6 år. Webshops fandtes, ældre er jeg ikke, men det var stadig ikke for enhver, bare lige åbnede en butik på internettet - det var formentlig en del af mit held.

Faktisk havde jeg valgt at nulstille mig selv. Jeg havde været gået med aviser, butiksbestyrer i Søstrene Grene, butikschefsaspirant og siden butikschef i en stor JYSK-butik.

Tilfældigheder gav lys 🕯️

Jeg har altid haft en følelse af, at jeg en dag skulle prøve at være selvstændig. Og da jeg arbejdede i GrydeGuru (som dengang hed Damborg Isenkram) i Slagelse, gik der et lys op for mig - i bogstaveligste forstand.

Her fik jeg kontakt til nogle belysningsleverandører, som i forvejen leverede varer til butikken. Vi har samtidig ved at opbygge en lampeafdeling, og den chance greb jeg. Jeg ville åbne en webshop med lamper - vel at mærke lamper, som alle havde råd til.
  

Frygten for internettet

Det var dog ikke nemt. Mange leverandører var nærmest bange for webshops. Dengang så man mest webshops som nogle der bare ødelagde markedet. I dag kan ingen leverandører klare sig uden deres forhandlere med webshops.

Sådan skifter tiden - og jeg vil sågar påstå, at mange leverandørhjemmesider nu, er med til at presse priserne på deres egne produkter ned. Men det er vist en anden historie.

Den frygt for internetbutikker er der heldigvis ikke ret ofte. Men vi ser den faktisk stadig.

Siden var blank 📜

Nu kommer der en indrømmelse som kan virke lidt tosset - Jeg er absolut ikke teknisk stærk. Faktisk er jeg lidt en en gammel sjæl hvad det angår. Jeg gider ikke for mange apps, for mange login og for meget udstyr. Lyder det tosset? Måske, men..

Manglende evner er min styrke

I dag ser jeg det faktisk som en styrke, at mine tekniske evner ikke kommer let til mig. Det er klart, jeg er langt bedre i dag - også mere interesseret end dengang. Men IT (både software og hardware), tekniske begreber og smarte floskler er bare ikke naturligt for mig.

Det betyder så, at jeg må gøre én af nedenstående ting - eller dem begge - for at løse mine opgaver.
  

  • Arbejde hårdere - Det er en naturlig fremgangsmåde. Jeg skal ofte prøve lidt hårdere og genlæse ting, men jeg får det løst!
  • Angribe opgaver fra andre vinkler - Jeg har udviklet en lavpraktisk (logisk) måde, at gå til opgaver på. Det gør mig god til, at se alternative løsninger på opgaver, som jeg kan fikse på en mere enkel måde.

Jeg løste f.eks. denne opgave ved, at fine et nemt og billigt nybegynder shopsystem.

Fra lille biks til kæmpe business

Og lad mig sige det sådan; Det gik jo egentlig ret godt. Vi havde salgsvækst alle år, og vi havde godt helt med at finde nye leverandører løbende. I dag ved jeg, at mit købmandsskab gjorde en væsentlig forskel.


Køb billigt, sælg dyrt - uden lån!

Jeg fandt ud af, at jeg havde næse for gode handler. Det betød, at vi gennem årerne lavede nogle fantastisk gode køb af restpartier. Dem solgte vi med en langt højere avance, end varerne som var i almindelig sortiment. Endda på trods af, at disse varer også blev solgt med store rabatter, i forhold til de vejledende priser.

Det gjorde også, at vi ikke havde brug for at optage lån. Kun én gang, måtte vi tale med et par leverandører om at udsætte et par betalinger en smule. Det var i øvrigt intet problem, når vi nu betalte alle regninger til tiden ellers.
  

 
Første gang jeg havde 1 mio. på kontoen.

 

Fantastiske kollegaer

I vores lille team var vi, da vi var flest, 11 mennesker ansat. Vi lå på en gård, så nogle processer var lidt mere besværlige - men huslejen var billig, og det var altafgørende for et lille firma som os. Hellere bruge pengene på udvikling, end faste udgifter.

Jeg har igennem tiden haft de mest fantastiske kollegaer der findes. Hårdtarbejdende, sjove og ærlige mennesker. Alle forstod at LampeGuru var vigtig for mig, og at vi var der for LampeGuru's skyld.

Men derfor kan man jo godt hygge sig alligevel!

Fra 17.500 kr. til 17.500.000 kr.

Da jeg åbnede mit første enkeltmandsfirma (som jeg bare troede skulle dække en brunch om søndagen i ny og næ) var med 17.500 kr. i indskudskapital. Det skulle dække alle udgifter til webshop, varelager osv.

Det er faktisk ofte noget jeg prædiker om. Har du ikke pengene, så start småt. Det kan sagtens lade sig gøre, også uden at du har en masse penge.

9 år senere, da jeg solgte LampeGuru.dk til Brdr. A&O Johansen, fik jeg 13. mio. til at starte med. Derudover havde jeg en earn-out aftale om yderligere 4,5 mio., såfremt de fastsatte mål blev indfriet - hvilket de heldigvis gjorde.

Artikler om salget af LampeGuru.dk

Kan jeg gøre det igen?

Ja! Hele e-handelsmarkedet ser anderledes ud i dag, og konkurrencen er langt større. Men det er absolut muligt. Det kræver bare hårdere arbejde, på visse områder større viden - og som altid, lidt held!

Men held kommer til dem som opsøger det. Det er jo lidt kliche at sige. Men det holder stadig.

Hvis du ligger hjemme på sofaen, eller sidder i stolen med armene over kors. Ja, så får du ikke skabt en business! Den kommer ikke springene ind ad døren, og hverken dine venner eller familie kommer og servere den for dig.

Du skal selv i gang!

Og det er helt okay, at starte småt!

Skal du gøre det?

Ja. Kom i gang nu. Vent ikke til i morgen. Bare begynd med det samme!

Jeg kan fortælle dig - det var fandme en sjov og spændende tid jeg havde med opbygningen af LampeGuru.

Og tænk dig - jeg får lov at gøre det samme med andre virksomheder i dag også.

Skal det være din? 👇

Artiklen er skrevet af Steffen Andersen

Sidst opdateret: 15. jun. 2024

Det behøver ikke være så svært, at få gang i biksen 🚀
» Kontakt mig 
«

GangiBiksen.dk | Sitemap | SAMK ApS | CVR 37306223