Nemme webshop systemer - som virker [også på dansk]

For langt de fleste mennesker og butikker, er et simplet og godt bygget shopsystem langt bedre at foretrække, fremfor et større, tungere og mere kompliceret system - også selvom du skal give afkald på visse funktioner og muligheder.

Fancy funktioner og mange muligheder sælger IKKE varer

Det vigtigste er den daglige drift, performance og hastighed - det er dét som sælger flest varer! Du sælger ikke mange varer på en langsom webshop eller besværlig hjemmeside - uanset hvor fancy funktioner du sætter op.

Nemme systemer til webshops og hjemmesider

Når jeg beskriver et shopsystem som værende nemt, er det tænkt ud fra, at en mere eller mindre nybegynder skal kunne bruge det. Jeg har her kun anbefalinger på shopsystemer, som jeg selv har arbejdet med.

Shup

  • På dansk
  • Dansk udviklet
  • Ekstremt nemt
  • Til webshops

Shup webshop er for de absolutte nybegyndere. Her kan du næsten ikke gå galt i byen. Fundamentet er godt, der er tænkt søgemaskineoptimering ind fra start, og det er okay hurtigt system.

Det har naturligvis sine begrænsninger. Men de begrænsninger kan også være din fordel, hvis du er helt ny - eller ikke kan/vil bruge en masse penge på en webshop.

> Prøv Shup webshop her.
  

--

Ideal.shop

  • På dansk
  • Dansk udviklet
  • Meget nemt system
  • Flere muligheder
  • Til webshop og hjemmesider
  • Mulighed for integrationer
  • GangiBiksen.dk er bygget i Ideal.shop

Jeg er - ikke overraskende, da min hjemmeside er bygget i dette system - ret imponeret over Ideal.shop. Her får du et system til både hjemmeside og webshop som er meget enkelt og intuitivt. Du finder alle funktioner nemt beskrevet, og har du brug for hjælp, så er det lige ved hånden!

Faktisk er Ideal.shop på én måde begrænset, men har samtidig en masse funktioner. Der er Page Builder indbygget, så du nemt kan opbygge, tilføje, slette og rette elementer på din side - uden at du skal have kontakt til din webudvikler.

Der er sågar mange muligheder for, at finde integrationer til fragtløsninger, betalingsløsninger, markedsføring og jeg skal give dig. Der er flere flotte temaer du kan vælge at starte ud med, og endda få personliggjort designet for en lav pris.

> Prøv Ideal.shop her.
  

--

Shoporama

  • På dansk
  • Dansk udviklet
  • SEO-optimeret
  • God til dig med lidt større ambitioner

Shoporama har efterhånden nogle år på bagen, og hele shopsystemet er bygget op omkring god søgemaskineoptimering. Du får en hurtig hjemmeside, som er okay nem at opbygge og vedligeholde. Du vil dog nok have brug for en udvikler til at hjælpe dig af og til.

Der er også mange små finurlige detaljer som gavner din hverdag - menneskene bag Shoporama er lidt nogle gæve gutter, som forsøger at finde de spændende små indgangsvinkler til ting.

> Prøv Shoporama her
  

--

Salecto / Magento 2

  • På dansk og engelsk
  • Ikke til nybegynderen
  • Mange muligheder for funktioner og integrationer

Magento 2 og Salecto webshops er ikke det nemmeste i verden. Men når det alligevel er med på listen her, er det fordi at Salecto har gjort Magento 2 lidt mere enkelt.

Har du store krav til en webshop, og har en større økonomi til at bygge og drive en webshop, så kan Salecto være en mulighed for dig.

Læs mere om Salecto webshop / Magento 2 her.

Overvejelser ved valg af webshop system

At vælge det rigtige system til at bygge din nye webshop i, kan have stor betydning for hvordan din forretning går. Det er her du skal bruge størst energi og mest tid - og lyt til de erfaringer jeg og andre har.

1: Har dine produkter særlige krav?

Først og fremmest skal du lave en kravspecifikation. Find ud af om det kræver særlige funktioner, for at kunne sælge dine varer. Det kan være fler-stk rabat, sampakker eller lignende.

2: Har du selv særlige krav?

Måske du selv har særlige krav til funktioner på din nye webshop? Det kan være, at du vil have bannere som slider automatisk, mulighed for rabatkoder, blogmodul eller lignende.

3: Hvor teknisk er du?

De teknisk mindre stærke, bør vælge et webshopsystem, som bygges med såkaldt "page builder". Page builder lader dig bygge webshoppen i definerede moduler. Min hjemmeside er faktisk bygget i et sådan system.

Er du lidt mere teknisk ferm, og har større krav til funktioner og muligheder, så kan du vælge et webshopsystem som kræver at en udvikler kommer ind over. Til gengæld kan du få det, næsten, som du ønsker det.

4: Fragt, betaling og regnskab

Betalingssystem og regnskabssystem skal du naturligvis have, og det kan alle shopsystemer vi anbefaler, få tilknyttet. Fragtsystemer kan være lidt anderledes, da det afhænger af hvad du har af krav - men du kan roligt regne med, at der til alle webshopsystemer kan få et fragtsystem tilknyttet.

Har du særlige krave til enten regnskabs-, fragt- eller betalingssystem skal det dog tænkes ind, og sikres at dit fortrukne webshopsystem kan integrere med det.

5: Prisen på grisen webshoppen

Alting koster, og du får ikke noget gratis. Dit budget skal tænkes ind, når du vælger webshopsystem. Vælger du en webshop med store krav til en udvikler, kan det nemt koste 100.000 kr. (eller mere) at bygge en velfungerende webshop.

I den anden ende af skalaen, kan du vælge et webshopsystem med en page builder, hvor du typisk får et simpelt design gratis. Her betaler du i stedet et løbende abonnement, som dog stadig er en fornuftig pris.

Artiklen er skrevet af Steffen Andersen

Sidst opdateret: 15. jun. 2024

Det behøver ikke være så svært, at få gang i biksen 🚀
» Kontakt mig 
«

GangiBiksen.dk | Sitemap | SAMK ApS | CVR 37306223