UncleWalt.dk - Eventyret varer ikke evigt

Jeg er ikke bleg for, at kalde UncleWalt for en af mine større fejltagelser. Det gælder både valget af produkter, tidspunkt for webshoppen og den energi jeg lagde i projektet. Læs med her, og lad det være en lære for dig, næsten gang du får en god ide.

UncleWalt.dk blev til i 2016, altså samtidig med jeg havde godt gang i LampeGuru.dk, men efter jeg havde startet GrydeGuru.dk

Fokuser på det du er god til

De fleste iværksætter er blevet netop iværksættere, fordi de er fulde af gode ideer - og handlekraft. Netop de to evner er også sommetider deres værste fjende. Jeg er så heldig, at jeg også har evnerne eftertænksomhed og fornuft, heldigvis for det.

Er du god til at sælge biler, så sælg biler. Kan du lave de flotteste hjemmesider, så giv den gas med det. Da jeg åbnede UncleWalt.dk var jeg god til at sælge lamper. Det positive her er dog, at netop dét, var UncleWalt med til at minde mig om.

100.000 kr. og et nyt navn

Oprindelig skulle webshoppen faktisk hedde We Love Disney. Som du har gættet, skulle vi sælge Disney ting, men den primære produktgruppe var DVD’er - og selv dengang, var DVD film ikke på vej op i markedet.

Jeg blev fristet af en leverandør, som var skiftet fra lampebranchen til Disney. Man kunne stadig sælge en rimelig mængde DVD film, ikke mindst klassikerne. Så intet mindre end komplet sortiment af Disney film var oprettet på min nye webshop, som i øvrigt kostede mig 100.000 kr. at få bygget.

I forbindelse med åbning blev vi bedt om, af Disney, at skifte navnet. De var ikke super begejstret for, at vi brugte brandet i hjemmesidenavnet - og da deres advokater er bedre end vores, ville vi nødig undgå at tage den snak længere. Her blev det til navnet UncleWalt, som siges at være Walt Disneys øgenavn.

God online legeplads

Åbner du en ny webshop, selvom du allerede har godt gang i en anden, får du ikke bare ekstra travlt. Du får også gode muligheder for, at teste nye ting af. Det gjorde jeg også, og det fortryder jeg absolut ikke.

Vi valgte at åbne UncleWalt i det danskudviklede webshopsystem Shoporama. I forvejen drev vi LampeGuru i Magento, hvilket er et væsentlig tungere og dyrere system. Jeg havde længe kigget på Shoporama, og muligheden for at åbne en webshop i systemet, er jeg stadig glad for at have taget.

Jeg ville gøre det igen

Nu bliver du måske forvirret. Men jeg ville sikkert kunne finde på at gøre det igen. Faktisk får jeg en ny god ide til, hvad jeg kunne sælge på en webshop, cirka en gang om måneden. Måske en dag kan jeg ikke stoppe mig selv, og står i det hele én gang til.

Jeg ville helt sikkert gøre meget på en anden måde. Du kan læse mine bedste råd til dig som skal åbne en webshop her.

Husk: Du lære af dine fejl. Intet er spildt!

Hvad har jeg så lært?

Som jeg startede hele indlægget med, så har jeg lært, at jeg skal fokusere på det jeg er bedst til. Jeg glemmer det hele tiden. Det er mit lod i livet, at få en masse gode ideer. En skønne dag, vil én af de gode ideer, blive større end det primære projekt jeg er i gang med.

Artiklen er skrevet af Steffen Andersen

Sidst opdateret: 15. jun. 2024

Det behøver ikke være så svært, at få gang i biksen 🚀
» Kontakt mig 
«

GangiBiksen.dk | Sitemap | SAMK ApS | CVR 37306223