Hvad er SEO / søgemaskineoptimering?

SEO betyder søgemaskineoptimering. Altså at forbedre din hjemmeside eller webshop, så den fungerer bedst muligt i søgemaskinerne. Eller sagt på en anden måde: At få bedre placeringer på Google.

Spørger man ChatGPT vil svaret i øvrigt lyde sådan her:

SEO står for "Search Engine Optimization" og er processen med at optimere et website eller online indhold for at forbedre dets synlighed i søgemaskiners organiske (ikke-betalte) søgeresultater. Hovedformålet med SEO er at øge mængden og kvaliteten af trafik til et website ved at gøre det mere attraktivt for søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo.

SEO er en kontinuerlig proces, da søgemaskinernes algoritmer og brugernes adfærd ændrer sig over tid, hvilket kræver løbende justeringer og optimering af SEO-strategier.

Faktisk kan du også få ChatGPT til at skrive SEO-tekster.

Typiske opgaver ved søgemaskineoptimering


  • Søgeordsanalyse: Identificering og brug af relevante søgeord og sætninger, som folk sandsynligvis vil bruge, når de søger efter produkter, tjenester eller information, som et website tilbyder.
  • On-page SEO: Optimering af indholdet på en webside, herunder tekster, billeder og HTML-kode, for at gøre det mere relevant og tilgængeligt for søgemaskiner. Dette inkluderer optimering af sidetitler og metatags, samt URL-strukturer.
  • Off-page SEO: Aktiviteter uden for et website, såsom linkbuilding, som indebærer at få andre websites til at linke til dit website, hvilket kan øge din sides autoritet og placering i søgemaskiner såsom Google.
  • Teknisk SEO: Fokuserer på at forbedre tekniske aspekter af et website, såsom hastighed, mobilvenlighed, indeksering, crawlability, og website-arkitektur, for at forbedre søgemaskiners evne til at crawle og indeksere websitet.
  • Content Marketing: Udvikling af værdifuldt, relevant og konsekvent indhold, der tiltrækker og engagerer en defineret målgruppe, hvilket kan forbedre online synlighed og søgemaskineresultater.
  • Brugeroplevelse (UX): Forbedring af brugeroplevelsen på et website, hvilket kan påvirke websitets ranking i søgemaskineresultater, da søgemaskiner prioriterer sider, der leverer en positiv brugeroplevelse.

Søgemaskineoptimering er altafgørende for din side

Enhver der har forstand på webshops og hjemmesider, er vist enig med mig når jeg siger, at søgemaskineoptimering altafgørende for din hjemmeside.

SEO er "hele vejen rundt"

Søgemaskineoptimering handler ikke bare om, at skrive noget tekst på en side. Moderne SEO (om man så må sige) handler om, at se på hele din webshop, eller hjemmeside, og optimere både tekster, forståelse, oplevelse og konvertering - samt en del mere.

Hvis du har en velfungerende webshop, er god til at fortælle om det du vil sælge - og du ellers ved hvordan (især) Google helst vil have det serveret. Ja, så er du godt på vej til de gode placeringer i søgemaskinerne.

Har du ikke styr på det? Så lad mig hjælpe dig til at opnå bedre placeringer på Google. Jeg har gjort det siden 2010 - og jeg elsker det stadig!

Hvor lang tid tager SEO?

Søgemaskineoptimering sker, desværre, ikke over natten. Det kan nogle gange virke som en lidt langsommelig proces. Når du begynder at lave optimeringer og rettelser, så vil du ofte se svingninger - både op og ned. Søgemaskinerne skal lige opdage hvad du gør - og lige finde du af at du gør det, for at styrke din side.

Tålmodighed er en dyd

Vi ser de bedste resultater ved samarbejder på mere end 12 måneder. Nogle resultater ses måske efter første måned, andre får vi først succes med efter 1½ år. Det er meget forskelligt, og afhænger af vores fælles indsats (og lidt held).

Det afhænger naturligvis også af, hvor stor en side du har, samt hvor hurtigt du kan lave de opgaver jeg giver dig.


Udvikling efter 15 måneders SEO-samarbejde med GrydeGuru.dk
Gør-det-selv SEO-arbejde

Artiklen er skrevet af Steffen Andersen

Sidst opdateret: 5. jul. 2024

Det behøver ikke være så svært, at få gang i biksen 🚀
» Kontakt mig 
«

GangiBiksen.dk | Sitemap | SAMK ApS | CVR 37306223