Pomodoro-teknikken - 25 minutters arbejde, 5 minutters pause

Det er metoden jeg arbejder ud fra. Pomodoro-teknikken er nemlig super enkel og så har den, for mig, tre fordele. 1: Jeg holder koncentrationen! 2: Jeg får holdt pauser! 3: Jeg har styr på tiden jeg bruger på mine kunder.

Hvad er Pomodoro teknikken?

Pomodoro-teknikken er en tidsstyringsmetode, der blev opfundet af Francesco Cirillo i slutningen af 1980'erne. Den er baseret på ideen om, at opdele arbejdet i små, fokuserede intervaller (pomodori) adskilt af korte pauser.

Metoden er opkaldt efter et tomat-formet køkkenur (pomodoro på italiensk), som Cirillo brugte til at time sine intervaller.

Sådan bruger jeg Pomodoro-teknikken:

  1. Jeg vælger en opgave at arbejde på
  2. Sæt et ur til 25 minutter
  3. Arbejd fokuseret på opgaven indtil uret ringer
  4. Tag en 5-minutters pause

Jeg gentager trin 2-4 indtil opgaven er færdig. Efter hver fjerde Pomodoro tager jeg ofte en lidt længere pause på 15-30 minutter.

Fordele ved Pomodoro-teknikken

For mig handler det om flere ting. En blanding af praktiske fordele, såsom at jeg nemt kan tidsstyre de opgaver jeg arbejder på. Men også fordi jeg har to laster, når vi taler arbejde.

Jeg bliver ofte så fokuseret, at jeg glemmer tid og sted. Det betyder, at jeg bliver ved med at arbejde, lige indtil skuldre og ryg er trætte. Det er i sig selv ikke sundt. Men det har også den ulempe, at jeg, nogle timer senere, får sværere ved at koncentrere mig ordentlig.
  

Mindre stress, mere motivation

Der tales også ofte om, at metoden kan mindste stress, og øge motivationen ved arbejdet. Man får "klaret hjernen", og kommer (overraskende) frisk tilbage efter 5 minutters pause.

Så skal jeg også siges, at jeg bestemt ikke er god til at blive forstyrret når jeg arbejder. Det er faktisk noget af det værste. Det er også derfor jeg ikke har fast telefontid.

Pomodoro-teknikken i Windows

Bruger du PC med Windows, så ligger denne funktion faktisk indbygget deri. Det gør det bare endnu nemmere at styre, og at slå til og fra. Og så hjælper det samtidig ved, at den skjuler forstyrrende elementer i fokus-tiden.

Sådan finder du det:

  1. Åben Start menuen
  2. Søg og find "Fokus"
  3. Sæt varighed til 25 min. (eller hvad du ønsker)
  4. Start fokussession

Artiklen er skrevet af Steffen Andersen

Sidst opdateret: 15. jun. 2024

Det behøver ikke være så svært, at få gang i biksen 🚀
» Kontakt mig 
«

GangiBiksen.dk | Sitemap | SAMK ApS | CVR 37306223